√  BOVAG vakgarage    √  Reparatie alle merken    √  Scherpe tarieven

 

Autobedrijf Kaja

Mercedes wil geen hardware fabrikant worden

zelfrijdende Mercedes

Mercedes wil geen hardware fabrikant worden van Google en Apple. Deze heldere uitspraak kwam van Dietet Zetsche , de grote baas van Daimler, volgens de New York Times.
Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz, is niet van plan om gereduceerd te worden tot hardwarefabrikant voor zelfrijdende auto’s van Apple of Google.
Apple is, net als Google, naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Google wil vooral samenwerken met bestaande auto-fabrikanten en is niet van plan zelf een autofabrikant te worden. Over het project van Apple is minder bekend. Op hulp van Daimler hoeven de techbedrijven echter niet te rekenen. “Wij zijn niet van plan om de Foxconn van Apple te worden”, aldus Daimler-ceo Dieter Zetsche, meldt de New York Times vrijdag. Foxconn, een Chinees bedrijf, is de belangrijkste fabrikant van iPhones. Het is belangrijk voor ons dat het brein van de auto, het besturingssysteem, niet iOS of Android of iets anders is, maar ons eigen brein is,  Zetsche.

 

Geplaatst op: 18 september door Remco Versteeg

© Autobedrijf Kaja 2020