√  BOVAG vakgarage    √  Reparatie alle merken    √  Scherpe tarieven

 

Autobedrijf Kaja

Kapotte turbo

kapotte turbo

Een kapotte turbo zorgt voor een slecht functionerende motor. Indien u een defect aan de turbo constateert, onderneem dan zo spoedig mogelijk actie.

Wat doet een turbo?

Veel auto’s hebben tegenwoordig een ingebouwde turbo. Deze is gekoppeld aan de motor en zorgt er voor dat er meer zuurstof de motor in wordt geblazen. Het grote voordeel van een turbo is dat de motor op deze manier veel beter kan presteren. Met minder verbruik zorgt een turbo voor betere prestaties. Wanneer de turbo van de auto verminderd werkt of kapot is, zorgt dit voor problemen.

Oorzaken kapotte turbo

Er wordt veel druk uitgeoefend op de turbo, daarom kan het nog wel eens gebeuren dat deze defect raakt. Als je met een kapotte turbo te maken hebt, heeft dit meestal één van de volgende oorzaken. Allereerst kan het komen door een lekkage in een van de lucht- of oliepijpen. Daarnaast is het mogelijk dat het luchtfilter of een van de leidingen verstopt is geraakt. Deze zullen dan vervangen zullen moeten worden. Een andere veel voorkomende oorzaak van een kapotte turbo is olie-gerelateerd. Er kan te weinig olie in de motor zitten of er is sprake van olievervuiling. Tenslotte kan het nog zijn dat de turbo beschadigd is, waardoor er een probleem is opgetreden.

Kapotte turbo repareren of vervangen

Wanner er een kleine beschadiging is opgetreden, kan het mogelijk zijn dat dit nog gerepareerd kan worden. Mocht er echter meer aan de hand zijn, dan moet de turbo vervangen worden. Wij geven u vooraf aan wat de kosten hiervoor zijn en hoeveel tijd we nodig hebben voor de vervanging. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent. Wij gebruiken ruitenwisserbladen van de beste merken, zodat u verzekerd bent van een lange levensduur van uw ruitenwissers. Klik hier om een afspraak te maken.

© Autobedrijf Kaja 2020