Distributieriem vervangen

De distributieriem zorgt voor de aandrijving van de motor, de oliepomp, de waterpomp en de brandstofpomp. U kunt zich dus voorstellen dat wanneer er slijtage optreedt dit voor problemen kan zorgen. De distributieriem is met name ook belangrijk voor de aandrijving van de nokkenassen die het openen en sluiten van de kleppen van de motor verzorgen. Bij slijtage aan de distributieriem gaat de motor minder soepel lopen. Wacht u te lang met het vervangen van de distributieriem, dan kan deze zelfs knappen. Er kunnen dan belangrijke onderdelen van de auto defect raken en er ontstaat een gevaarlijke situatie. Tijdig de distributieriem van uw auto vervangen is dus een must.

Wanneer de distributiering vervangen

De mate van slijtage aan de distributieriem is afhankelijk van hoeveel kilometers u met de auto rijdt. Dat kan per auto dus enorm verschillen. Daarnaast verschilt de levensduur van een distributieriem ook nog eens behoorlijk per automerk en -type. Bij sommige auto’s is de distributieriem al toe aan vervanging bij zo’n 50.000 tot 60.000 kilometer en distributieriemen van sommige andere merken redden het tot ruim over de 125.000 kilometer. Het is daarom ook verstandig om bij de APK keuring van uw auto goed te laten kijken naar de distributieriem om in te schatten wanneer deze aan vervanging toe is.

Versleten distributieriem vervangen

Wanneer de distributieriem van uw auto aan vervanging toe is, dan merkt u dat aan het minder soepel draaien van de motor. De meeste garages zetten op een plek onder de motorkap een vermelding wanneer de distributieriem van de auto vervangen is. Zo kunt u zelf goed inschatten wanneer de riem opnieuw aan vervanging toe is. Het vervangen van een distributieriem kan een lastige klus zijn, omdat deze soms moeilijk te bereiken is. Wij geven u van te voren echter altijd aan hoeveel tijd we kwijt denken te zijn en wat de kosten zijn. Zo weet u bij garage Kaja altijd waar u aan toe bent. Klik hier om een afspraak te maken.