Schokbrekers vervangen 

Tijdig de schokbrekers vervangen is belangrijk. De schokbrekers zorgen voor de vering en demping van uw auto tijdens het rijden. Zonder schokbrekers of met kapotte schokbrekers dan wordt bijvoorbeeld een rit door een woonwijk met veel drempels een ‘schokkend’ ritje. Een defect aan uw schokbrekers merkt u dan ook vrij snel.

Wanneer de schokbrekers vervangen?

Wanneer de schokbrekers van de auto niet meer goed functioneren, dan merkt u dat direct. U zult er dan ook direct iets aan moeten en willen laten doen. Het is dan ook verstandiger om de slijtage van de schokbrekers goed in de gaten te houden, zodat u ze kunt laten vervangen vóórdat er problemen optreden. Defecte schokbrekers zorgen er niet alleen voor dat u oncomfortabel rijdt, maar kunnen ook voor onveilige situaties zorgen. De schokbrekers zorgen er namelijk ook voor dat de wielen van de auto goed contact houden met het wegdek. Problemen met de schokbrekers komt niet ten goede aan de bestuurbaarheid en de wegligging van uw auto.

Hoe lang gaan schokbrekers mee?

Wat de levensduur van de schokbrekers van uw auto is, dat is lastig aan te geven. In principe hoeven de schokbrekers tijdens de levensduur van een auto niet vervangen te worden, maar dat is volledig afhankelijk van een aantal factoren. Bij normaal gebruik van de auto en het vermijden van al te veel hobbelige wegen, zal vervangen niet snel ter sprake komen. Is de auto verlaagd, is het gewicht van de auto aanzienlijk of rijdt u vaak zwaar beladen of met een kar, dan treedt er sneller slijtage op aan de schokbrekers. Bij iedere demping en vering doen de schokbrekers hun werk en treedt er slijtage op aan de verschillende onderdelen. Het is daarom belangrijk de schokbrekers goed in de gaten te houden. Tijdens een Apk-keuring worden ook de schokbrekers goed bekeken en wordt een inschatting gemaakt of de schokbrekers vervangen aan de orde is.

Schokbrekers vervangen? Maak een afspraak

Heeft u het idee dat uw auto minder soepel rijdt en ervaart u problemen bij het rijden over een hobbelige weg of drempels. Neem dan contact met ons op om de schokbrekers te laten controleren. Wij kijken dan wat het probleem is en of uw schokbrekers aan vervanging toe zijn. Maak een afspraak en kom bij ons langs. We zullen duidelijk aangeven wat het probleem is en wat de kosten en de duur van de reparatie zijn.