Onderhoud koelsysteem

Het koelsysteem van uw auto krijgt vroeg of laat te maken krijgen met onderhoud. Uw koelsysteem moet dan gespoeld, ontlucht of gerepareerd worden. Bij een defect moet u zo snel mogelijk handelen.

Belang van het koelsysteem

Onderhoud van het koelsysteem van uw auto is van belang, omdat u hiermee zorgt dat de motor van uw auto goed blijft draaien. Het koelsysteem zorgt voor voorkoming van oververhitting van de motor. Wanneer de koelvloeistof verontreinigd is of het koelsysteem is niet goed ontlucht, levert dit een verminderde werking van het systeem op. Dit leidt tot ernstige schade aan de motor van uw auto.

Onderhoud koelsysteem

Een veelvoorkomend probleem is verontreiniging van de koelvloeistof. Mogelijke verontreinigingen zijn de aanwezigheid van roest of olie. Verwering van de motor kan voor roest zorgen. Olieverontreiniging ontstaat bijvoorbeeld door het lekken van een koppakking. De koelvloeistof kan ook nog verontreinigd zijn met aluminium of andere deeltjes, afkomstig van de radiateur of te wijten aan bepaalde afdichtingsmiddelen. Het is dan van belang dat de koelvloeistof afgetapt wordt en dat het koelsysteem doorgespoeld wordt. Een ander probleem dat vaak optreedt bij koelsystemen is dat er lucht in het systeem achterblijft. Lucht in het systeem zorgt ervoor dat de koelvloeistof minder goed rondgepompt kan worden, waardoor ook weer oververhitting van de motor kan ontstaan. Garage Kaja gebruikt speciale apparatuur waarmee het koelsysteem snel bijgevuld kan worden en luchtbellen resoluut worden verwijderd.

Koelsysteem defect 

Een defect koelsysteem zorgt voor problemen. Onderhoud van het systeem is daarom ook van groot belang. Garage Kaja helpt u een mogelijk defect zo snel mogelijk te ontdekken. Lekkage is één van de meest voorkomende defecten. Wij gebruiken een druktestapparaat om uw koelsysteem te controleren, om zodoende tijdig een lekkage te kunnen ontdekken. Op die manier kunt u ernstige schade aan uw motor voorkomen. Heeft u een melding op uw dashboard dat het peil van de koelvloeistof in uw auto te laag is? Kom dan direct langs of neem contact op met garage Kaja. Klik hier om vandaag nog een afspraak te maken.

We doen meer dan repareren