TPMS ventielen laten controleren  

Uw TPMS ventielen laten controleren is zowel belangrijk voor de rijveiligheid als voor het economisch en milieubewust rijden. Deze ventielen geven via het dashboard aan u door wat de bandenspanning is. Bij de juiste bandenspanning rijdt u zuiniger wat beter voor het milieu en uw portemonnee is.

Wat is de werking van een TPMS ventiel

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System. Een TPMS ventiel is een elektronische druksensor die ingebouwd zit in het ventiel van uw banden. Deze druksensor meet automatisch de bandenspanning die u vervolgens te zien krijgt op het dashboard in uw auto. Alle auto’s die na eind 2014 zijn uitgegeven zijn standaard uitgerust met TPMS ventielen. Naast uw bandenspanning controleert het TPMS systeem ook of er schade is aan uw banden of wanneer de autobanden vervangen moeten worden. Het systeem houdt u dus volledig op de hoogte van de kwaliteit van uw banden.

Wanneer en waarom TPMS ventielen controleren

Wanneer uw TPMS ventielen niet meer goed functioneren, dan wordt het signaal van de banden naar uw dashboard niet meer of niet goed meer weergegeven. U loopt dan kans dat u minder efficiënt rijdt en krijgt niet de noodzakelijke informatie over uw banden. Het kan dan bijvoorbeeld zo zijn dat een sensor niet goed werkt, omdat deze bijvoorbeeld smerig of beschadigd is. Laat uw TPMS systeem dan zo snel mogelijk controleren. Ook wanneer er banden vervangen moeten worden, bijvoorbeeld bij een lekke band of het overschakelen naar winterbanden, moeten de TPMS ventielen opnieuw ingeregeld worden. Dit kunt u niet zelf; hiervoor bent u aangewezen op de gespecialiseerde kennis van uw garagehouder.

Maak een afspraak 

Werkt uw TPMS systeem niet meer naar behoren of bent u van plan een bandenwissel uit te laten voeren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en wij controleren of vervangen de TPMS ventielen van uw banden. We zijn vooraf transparant over de kosten en de duur van de check of reparatie, zodat u weer snel de weg op kunt en weet waar u aan toe bent.