Reparatie van alle merken
We maken het snel en vakkundig

Uitlaat vervangen 

Laat tijdig u uitlaat vervangen bij garage Kaja. De uitlaat is een onderdeel van de auto die grote temperatuur verschillen ondergaat. De uitlaatgassen kunnen een temperatuur bereiken van 900 graden. De uitlaat ondergaat ook veel trillingen van de motor. Hierdoor is het aan te raden de uitlaat regelmatig te laten controleren. Een goede uitlaat optimaliseert tevens het brandstofverbruik, is minder schadelijk voor het milieu en voorkomt dat schadelijke gassen uw auto binnen dringen. Bij de apk-keuring van uw auto dient uw uitlaat in orde zijn.

Een uitlaat in slechte staat

Een lekkende uitlaat is een teken dat de uitlaat in zich in een slechte staat bevindt. Roestplekken zijn hiervoor een indicatie. Roestplekken kunnen gaten in het uitlaat systeem veroorzaken. De auto zal nu een ander geluid maken. Een ander veel voorkomend probleem zijn gescheurde of gebroken ophangrubbers als gevolg van uitdroging. Indien dit het geval is kan het uitlaatsysteem of een gedeelte daarvan afbreken, wat tijdens het rijden tot grote gevolgschade kan leiden.

Schadelijk voor mens en milieu

Rijden met een lekkende uitlaat is schadelijk voor mens en milieu. Giftige uitlaatgassen kunnen ongemerkt de auto binnendringen wat gevaarlijk is voor uw gezondheid. Tevens kunnen er vloeistoffen lekken uit de auto die het milieu vervuilen. Rijden met een lekkende uitlaat is dan ook verboden en kan beboet worden. Een kapotte uitlaat zorgt ook voor een hoger brandstofverbruik dus wacht niet te lang met het vervangen van uw uitlaat.

Snel en vakkundig uw uitlaat vervangen 

Twijfelt u aan de staat van uw uitlaat? U kunt dan gerust langskomen voor een vrijblijvende controle. Wij controleren op lekkage, roestplekken en ophangrubbers. We vervangen uitlaten voor alle personenauto’s en bestelbusjes en werken uitsluitend met topmerken als Bosal en Romax. Onze specialisten bekijken of de uitlaat gerepareerd kan worden of moet worden vervangen. Indien dit nodig is vervangen wij voor u de uitlaat of katalysator. U ontvangt vooraf een prijsopgave voor de herstelkosten.

We houden uw auto in topconditie