Winterbanden

Wilt u veilig de weg op tijdens koude en natte dagen? Kies dan voor winterbanden onder uw auto. Deze zorgen voor een verbeterde grip en een kortere remweg van de auto.

Wanneer winterbanden

Zomerbanden hebben minder grip en een langere remweg bij temperaturen onder de 7 graden. Bij temperaturen beneden de 7 graden raden wij u aan om winterbanden te gebruiken. Wacht zeker niet tot het laatste moment en vervang de banden in de maand oktober. Langer wachten kan bij onverwachte gladheid voor onnodige schade zorgen en vaak zijn de prijzen hoger door de grote vraag in een korte tijd. In maart kunnen de zomerbanden weer onder de auto. Een voordeel van het jaarlijks vast wisselen tussen de banden sets is dat de banden langer meegaan. Tevens is het brandstof verbruik lager is bij gebruik van de juiste band.

Verplicht in het buitenland

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? In sommige landen, is het tijdens de wintermaanden verplicht om met winterbanden te rijden. Indien u dan niet met de juiste banden rijdt kunt u hiervoor een boete krijgen. Als u in het ergste geval betrokken raakt bij een ongeluk dan heeft u ook nog kans dat de verzekering de schade niet dekt. Gaat u op wintersport? Dan is het rijden met goede winterbanden in de bergen een absolute must.

Waarom winterbanden?

Overweegt u om winterbanden aan te schaffen, lees dan de jaarlijkse winterbandentest van de ANWB.

  • Kortere remweg met meer dan de helft
  • Meer grip dankzij een andere rubbersamenstelling dat niet verhardt tijdens lage temperaturen
  • Minder risico op schade
  • Minder slijtage, dus langer in gebruik
  • Veiliger voor u en andere weggebruikers
  • Goedkoper met 2 sets banden door minder slijtage
  • Minder brandstofverbruik
  • U voorkomt boetes als u met de auto op vakantie gaat

Alle merken winterbanden voor ieder budget

Kaja levert alle merken banden in iedere prijsklasse. Wij adviseren u graag over de verschillende merken banden en hun eigenschappen. Wij vervangen de  banden terwijl u wacht. Binnen een uur bent u weer op pad met nieuwe banden. Uw zomerbanden kunnen wij voor u opslaan voor €25 per set.