Wintercheck
Veilig de weg op zonder zorgen

Wintercheck

Een wintercheck is van groot belang wanneer u veilig de koude maanden van het jaar door wilt komen met uw auto. Denk hier niet te licht over en kom bij ons langs om u auto op een aantal vitale punten te laten checken, zodat u in de winter veilig de weg op kan.

Waarom een wintercheck?

De weersomstandigheden kunnen in de maanden oktober tot en met maart duidelijk verschillen van de overige maanden van het jaar. Er valt standaard meer neerslag, het vriest, het kan sneeuwen en er is grotere kans op storm. Dit heeft zijn weerslag op uw auto: de auto moet berekend zijn op de vorstperiode en het slechtere weer kan zijn tol eisen van bepaalde onderdelen van de auto.

Wat wordt er gecontroleerd?

Bij een wintercheck worden ten eerste een aantal standaard controles uitgevoerd die bij iedere beurt worden gedaan. Zo kijken we of er voldoende olie aanwezig is en verversen deze indien nodig. Daarnaast worden bijvoorbeeld de claxon en de gordels getest. Waar we extra naar kijken zijn de banden, de remmen, de koelvloeistof, de verwarming en de ruitenwisservloeistof. Bij de ruitenwisser- en koelvloeistof is het uiteraard van belang dat deze tegen temperaturen onder nul bestand zijn. In de wintermaanden moet u rekening houden met een langere remweg (bij nat weer, sneeuw of een bevroren wegdek), vandaar dat het belangrijk is dat u met winterbanden of all-season banden rijdt. Het profiel van deze banden moet ook in orde zijn. Ook controleren we de remblokken en testen we de reactiesnelheid van het remsysteem.

Maak een afspraak voor een wintercheck

Ga in de winter vertrouwd de weg op en wees er zeker van dat uw auto winterklaar is. Maak een afspraak bij Autobedrijf Kaja en wij zorgen ervoor dat u veilig kunt rijden. We geven van te voren aan welke werkzaamheden we uit gaan voeren en wat de kosten zullen zijn. Zo komt u qua kosten en qua rijveiligheid nooit voor verrassingen te staan.

We houden uw auto in topconditie