√  BOVAG vakgarage    √  Reparatie alle merken    √  Scherpe tarieven

 

Autobedrijf Kaja

Multiriem vervangen

Multiriem vervangen

Hoort u een snerpend geluid van onder de motorkap komen? Dan is het waarschijnlijk tijd om de V-snaar oftewel multiriem te vervangen. U kunt hiervoor bij Autobedrijf Kaja terecht.

Hoe werkt een multiriem?

Bij een auto zorgt een multiriem voor de aandrijving van de dynamo en de stuurbekrachtigingspomp. Bij auto’s die beschikken over airconditioning drijft deze riem ook de aircopomp aan. De multiriem wordt zelf door de krukas van de auto aangedreven en drijft dus zelf zo weer de genoemde onderdelen van de auto aan. In tegenstelling tot de distributieriem is de multiriem goed zichtbaar in het motorblok, omdat deze niet afgedekt is.

Wanneer moet de multiriem vervangen worden?

Net zoals bij veel onderdelen van een auto moet een multiriem vervangen worden na veelvuldig gebruik. Op den duur kan de riem hard worden of er komen scheurtjes in. Ook kan er te weinig spanning op de riem staan, waardoor deze gaat slippen. Laat bij de periodieke controle van uw auto ook altijd goed naar de multiriem kijken. Een monteur kan inschatten wanneer de riem aan vervanging toe is. Het slijtageproces van de multiriem kan versneld worden doordat bijvoorbeeld de lagers van de motor versleten zijn. Een aircopomp kan ook voor extra slijtage van de riem zorgen. Wanneer de riem beschadigd is, dan hoort u een snerpend geluid. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op.

Versleten multiriem vervangen

Een versleten multiriem kan zorgen voor het slechter functioneren van uw motor. In het ergste geval houdt de motor er zelfs helemaal mee op. Dat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Onze monteurs kunnen een goede inschatting maken wanneer uw multiriem aan vervanging toe is. Wij geven u vooraf een indicatie van de kosten en de duur van de reparatie.. Zo weet u bij garage Kaja altijd waar u aan toe bent. Klik hier om een afspraak te maken.

© Autobedrijf Kaja 2020