Onderhoud verwarming auto 

Onderhoud van de verwarming van uw auto is belangrijk voor een goede werking. Uiteraard tijdens de winterperiode, maar bijvoorbeeld ook wanneer de ramen van uw auto beslagen zijn. Een defecte verwarming kan dan gevaarlijke situaties opleveren.

Verwarming auto

Vooral in de winter is een goed functionerende kachel in de auto zeer belangrijk. Wanneer u ’s ochtends de auto start en even 10 minuten de motor laat draaien, dan zijn uw autoruiten mooi ontdooit wanneer u weg wilt rijden. De kachelradiateur van de auto zorgt ervoor dat lucht het verwarmingssysteem ingetrokken wordt. De motor van de auto warmt deze lucht op en de blower blaast de warme lucht de auto in. De kracht en intensiteit waarmee dat gebeurt bepaalt u zelf met de schakelaar op uw dashboard. Wanneer het verwarmingssysteem minder of helemaal niet meer functioneert, kan dat vervelende problemen opleveren. Goed onderhoud van het verwarmingssysteem is daarom van belang.

Verwarming auto defect

Wanneer de verwarming van de auto minder of niet functioneert, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst kan het probleem bij de kachelradiateur liggen. Deze bevindt zich voorin de auto en is onderhevig aan neerslag, wind en vuil. De radiateur kan beschadigd raken of er kan vuil in komen. Hierdoor functioneert deze niet of minder, waardoor de aangezogen lucht niet meer verwarmd wordt. Een andere mogelijke oorzaak van een defect verwarmingssysteem is de blower. Wanneer deze niet goed werkt, wordt er wel warme lucht aangevoerd, maar wordt deze niet goed verspreid door de auto. Ook dit zorgt ervoor dat u de auto niet op de gewenste temperatuur krijgt.

Onderhoud verwarminsysteem

Merkt u dat u de temperatuur in uw auto niet meer goed kunt regelen? Of dat de warme lucht niet of onvoldoende verspreid wordt? Neem dan contact op met garage Kaja om uw verwarmingssysteem te controleren. Bij problemen met de verwarming van uw auto is het verstandig om hier tijdig bij te zijn. Zo voorkomt u vervelende situaties. Voor onderhoud van de verwarming van uw auto komt u naar garage Kaja.