Motorolie verversen

Motorolie verversen is belangrijk om de motor van uw auto in goede conditie te houden. Oude olie raakt vervuilt en kan schade toebrengen aan de motor en onderdelen ervan. We werken uitsluitend met hoogwaardige motorolie van Kroon Oil.

Motorolie verversen

Het motorblok is gevuld met motorolie, wat er voor zorgt dat alle onderdelen goed gesmeerd worden. Olie van goede kwaliteit zorgt ervoor dat er minder slijtage optreedt. Het vervangen van de olie behoort normaal gesproken tot een van de standaard werkzaamheden bij een onderhoudsbeurt van je auto. Het is echter wel belangrijk om zelf goed het oliepeil in de gaten te houden. Ook wanneer je meer kilometers rijdt dan gebruikelijk, kan het verstandig zijn de motorolie eerder te verversen.

Het nut van motorolie

Naast de smerende functie en het verminderen van slijtage aan de motor heeft de olie in je auto nog meer functies. Zo houdt de motorolie de motor schoon en zorgt het voor de koeling van de motor om oververhitting te voorkomen. Ook zorgt het ervoor dat corrosie en wrijving voorkomen worden. Daarom is tijdig verversen ook zeer van belang.

Verschillende soorten motorolie

Er zijn verschillende soorten motorolie. Je kunt ze vaak splitsen in twee types: minerale olie (afkomstig is van ruwe aardolie) en vol-synthetische olie (heeft een chemisch proces ondergaan). Zo is vol-synthetische olie vloeibaarder bij lage temperaturen en beter bestand tegen hogere temperaturen. Naast deze twee varianten is er ook nog half synthetische olie te verkrijgen. Wij werken met hoogwaardige olie producten van Kroon Oil.

Afspraak motorolie verversen

Het verversen van de motorolie kan bij ons bij een reguliere onderhoudsbeurt, maar u kunt er ook een aparte afspraak voor maken. Wij vervangen uw motorolie snel en vakkundig. Naast het verversen van de motorolie vervangen we doorgaans ook het oliefilter, voor een optimale werking. Ook geven wij van te voren duidelijk aan wat de kosten zijn, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.