Reparatie van alle merken
We maken het snel en vakkundig

Raammechanisme

De zijramen zijn onderdelen van een auto waar niet snel iets mee aan de hand is. Toch kan het voorkomen dat de ramen niet meer open gaan of niet meer goed sluiten. Waarschijnlijk moet het raammechanisme dan vervangen worden. De exacte oorzaak van een defect autoraam kan lastig te achterhalen zijn. Door de jarenlange ervaring van onze monteurs kunnen wij snel het probleem voor u vaststellen.

Hoe werken autoramen precies?

Met een simpele druk op de knop gaan autoramen tegenwoordig gemakkelijk open en dicht. Het mechanisme dat hieraan ten grondslag ligt is een elektronisch systeem dat werkt met een elektromotor. Deze motor zorgt ervoor dat de op- en neerwaartse beweging van de portierruiten wordt uitgevoerd en soepel verloopt. Er zijn verschillende soorten raammechanieken. Zo zijn er mechanieken die gebruik maken van een enkele geleiderail, maar ook met een dubbele geleiderail. Per auto kan het verschillen welk systeem wordt gebruikt, waardoor het verstandig is om het raammechanisme vervangen over te laten aan een professionele garage.

Defecte autoramen

Als een autoraam niet meer open of dicht gaat, kan dit dus verschillende redenen hebben. Zo kan de elektromotor kapot zijn of kan de schakelaar die de motor aanstuurt kapot zijn gegaan. Ook kan er een geleiderail beschadigd zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om deze onderdelen te repareren, maar het kan ook nodig zijn om het gehele raammechanisme te vervangen. Soms is het mogelijk om een tweedehands auto onderdeel te gebruiken, afkomstig van bijvoorbeeld een sloop- of schadeauto. In deze auto’s zijn namelijk vaak nog veel bruikbare onderdelen aanwezig, waardoor de reparatie van het raammechanisme vervangen vaak een stuk goedkoper uitvalt dan bij het gebruik van nieuwe onderdelen.

Het raammechanisme van uw auto laten vervangen

Heeft u een defect autoraam? Dan is het verstandig om hier zo spoedig mogelijk iets aan te laten doen. Het rijden met defecte ramen kan een gevaarlijke situatie opleveren.

We houden uw auto in topconditie